GAME OVER (14+) (2019)

Als El een einde aan haar leven maakt blijven haar beste vrienden Ayla en Joep verslagen achter. Ze willen haar nog duizenden vragen stellen en proberen haar beweegredenen te achterhalen. GAME OVER is een gevoelige voorstelling over levenslust, stervenslust en onoverwinnelijke vriendschap.

“Als ik nu nog een uur met haar zou hebben, dan zou ik gewoon alleen maar haar hand vast willen houden.”


Trailer: GAME OVER (14+) (2019)Informatie

Na eerdere prijswinnende jongerenvoorstellingen als Bromance en Pretpark, regisseert Timothy de Gilde nu GAME OVER. De voorstelling is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en reist in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen, festivals en theaters.

GAME OVER speelde van 20 februari t/m 2 juni 2019.

 

Recensies

favoriet2'Game Over laat niemand onberoerd. Door het thema, maar vooral door het eerlijke en open spel van Ellie de Lange, Joep Paddenburg en Ayla Satijn die in de transparante regie van Timothy de Gilde maximaal recht doen aan de sterke tekst van Magne van den Berg.' Theaterkrant

 

'Game Over is een bloedeerlijke voorstelling' ⭐️⭐️⭐️⭐️ de Volkskrant

'In Game Over proberen twee tieners vorm te geven aan hun verdriet. Het levert een zeer kwetsbaar gesprek op, dat prachtig balanceert tussen banaliteit en ontroering.' Het Parool

'Prachtig hoe het stuk in elkaar zit: de rake tekst, de intimiteit van de trailer, de mooie muziek van Wessel Schrik en de moed vooral om dit te maken.' 8Weekly

'Ontwapenend pledooi voor het leven' Theaterkrant, DeClaus Theatertekstkritiek
 

In de pers

'Mijn toneel moet taboes doorbreken', interview met regisseur Timothy de Gilde in NRC

'De kracht van schoolvoorstellingen. 'Wat doen al die stinkpubers hier?' De Groene Amsterdammer


© Sanne Peper

 

Extra informatie

Hieronder vind je extra informatie over de voorstelling GAME OVER en de onderwerpen uit de voorstelling. Zo hebben we een handig document gemaakt met achtergrondinformatie, waaronder een interview met de cast, en een scène uit het script.

 

Voor leerlingen

Heb je vragen over zelfmoordpreventie en hulp?

113 zelfmoordpreventie
Wil je weten wat je wel en niet tegen iemand kan zeggen die depressieve gedachten heeft? Maak je je zorgen over iets of iemand? Ook voor deze zorgen kun je terecht bij Stichting 113. Maar het is heel belangrijk dat je ook iemand uit je omgeving in vertrouwen neemt zodat je je zorgen deelt bij iemand bij wie jij je veilig voelt.

VraagMaar app
Ook heeft 113 een VraagMaar app gemaakt met hulp om een gesprek aan te gaan.

Grip op je dip
Ben je af en toe somber? Of zit je al een tijdje niet lekker in je vel?  Kijk dan op Grip op je dip, een website met tips, steun en hulp voor jongeren.   

Voor jonge helden
Is er iemand in je omgeving overleden? Is een dierbare doodgegaan of heeft zelfmoord gepleegd? De website Voor jonge helden geeft antwoorden op vragen die je kan hebben over rouwen en steun nodig hebben.

 

Informatie voor docenten

Voor het voorbereiden en nabespreken van GAME OVER kun je naast het interview met de cast en een scène uit het script ook de onderstaande informatie gebruiken. Wil je de voorstelling voor- of nabespreken? Download hier gespreksvragen over het voorstellingsbezoek.

Download hier aanvullende opdrachten voor in de les.

We hebben in het voortraject nauw samengewerkt met diverse stichtingen en partijen, waaronder 113 Zelfmoordpreventie, omdat we met de grootste zorgvuldigheid een voorstelling maken over dit onderwerp. Zij hebben ons geïnformeerd over de juiste benadering van het onderwerp en ons van input voorzien bij het maken van het educatiemateriaal.

 

Meer informatie over Stichting 113 en scholen

Handreiking zelfmoordpreventie voor scholen en universiteiten 
Flowchart voor scholieren en studenten  
VraagMaar app

Heb je nog vragen over het lesmateriaal of het voorstellingsbezoek neem dan contact met Marti Arts (coördinator jongeren Toneelgroep Oostpool).
Credits

Tekst Magne van den Berg
Regie Timothy de Gilde
Spel Ellie de Lange, Joep Paddenburg en Ayla Satijn
Vormgeving Julian Maiwald
Muziek Wessel Schrik
Kostuums Timothy de Gilde
Dramaturgie Flora Verbrugge
Regieassistent Ilse Peeman
Techniek Wiel Coopmans, Niels Bruynjé, Koen Kuipers en Christian Toonk
 
Publiciteitsbeeld Studio Hugo Naber / fotografie Krista van der Niet
Scènefoto's Sanne PeperVoorstellingfoto's: GAME OVER (14+) (2019)