GOD? (14+)

Beste vrienden Qi, Tommy en Ay hebben alle drie van hun ouders een andere religie meegekregen. In het laatste jaar op hun middelbare school gaan ze daarover met elkaar in gesprek. Hoe is het om te geloven en hoe bepaal je waar je staat? En wat als je verliefd wordt op iemand met een ander geloof?

voor jou zou ik me willen bekeren
maar geloof je dan echt
wat, nee natuurlijk niet
dan kan het toch niet
maar misschien komt dat later wel, als we eenmaal samenzijn…

Religie. Er is veel over in het nieuws. Vaak over extremisme, conflicten en oorlog. Maar de persoonlijke verhalen over geloven horen we maar zelden. Geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wie ze zijn. Wat is religie, geloven en spiritualiteit eigenlijk? Welke invloed heeft het op jongen mensen? En wat geloof jij?


Trailer: GOD? (14+)Informatie

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling GOD? in regie van Timothy de Gilde. Magne van den Berg schrijft voor GOD? een nieuwe theatertekst en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal.

GOD? is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in de trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur (55 minuten). Het filmpje hierboven geeft meer informatie over onze voorstellingen in de theatertruck.

Speelperiode: 6 maart t/m 12 juni 2020
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Duur: een lesuur (55 minuten)

 

Voorstelling boeken?

Wil jij ook een trailervoorstelling op jouw school? Neem contact op met Mara Hoek:
mara@sonnevanck.nl of bel 053 431 54 00.
Credits

Tekst Magne van den Berg
Regie Timothy de Gilde
Spel Tommie Kinneging, Ayisha Siddiqi en Quiah Shilue
Muziek Bart Rijnink
Vormgeving Julian Maiwald
Kostuums Timothy de Gilde
Dramaturgie Flora Verbrugge
Kostuumatelier Femke van Neerven
Techniek Wiel Coopmans, Christian Toonk en Bram Visser
 
Coproductie Theater Sonnevanck & Toneelgroep Oostpool
 
Concept & fotografie campagnebeeld Henri VerhoefVoorstellingfoto's: GOD? (14+)


-->