Good Cop (14+)

Michael is net afgestudeerd aan de politieacademie en direct gaat het mis. Hij is betrokken bij een dodelijk schietincident en werkt in afwachting van verder onderzoek op de 112-alarmcentrale. Michael heeft zijn leven lang geleerd om hard te zijn. Stoer. Pijn duwt hij weg. Dus deze fout gaat geen probleem voor hem zijn. Hier lult hij zich gewoon uit. Klaar. En die tijd in de meldkamer, die komt ie wel door.

Dan belt Luna, een meisje van 15. Ze zit achterin een busje. Ze wordt ontvoerd.

Michael wijkt direct af van het protocol: dit meisje gaat hij redden. Hij is namelijk niet zomaar een loser op een meldkamer. Maar Luna laat zich niet zomaar redden. Ze daagt hem uit, verleidt, verwart hem. Wat is nu waar? Wordt ze eigenlijk wel ontvoerd? Wie helpt hier wie? Wie is in charge?

Langzaam leren we de gevoelens kennen die Michael zo hardnekkig onderdrukt en komen we erachter wat er tijdens dat schietincident werkelijk is gebeurd.

Good Cop gaat over de misverstanden rondom mannelijkheid. Het onderzoekt de clichés rond man- en vrouwbeelden, bevraagt die frames en zoekt naar alternatieven. Want wat is dat eigenlijk: ‘een echte man’? En waarom houden we zo aan dat beeld vast?


Trailer: Good Cop (14+)Informatie


Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Spel Kharim Amier, Stefan Cappiello en Patsy Kroonenberg
Muziek- en geluidsontwerp Felix Ruiter
Decor & kostuums Calle de Hoog
Decorbouw Bram Visser
Lichtontwerp Wiel Coopmans
Techniek Denson Batteké
Regieassistent Brechtje Oliedam
Coproductie Toneelgroep Oostpool & Theater SonnevanckVoorstellingfoto's: Good Cop (14+)