GTA5 (15+) (2015)

GTA5 is een keiharde action adventure game en staat in de top drie van meest populaire games ooit. Elke Playstation of Xbox fan heeft het spel maandenlang in zijn console.


In mijn onderbroek ontwaak ik ergens buiten de dampende stad. Ik weet niet hoeveel mensen ik gekilld heb, hoeveel auto’s in de prak geracet. Het vliegtuigwrak ligt uit te branden op het strand. Ik zwem de zee in, op zoek naar verkoeling. Mijn duim en wijsvinger zijn verkrampt. Als ik weg kijk van het scherm kijk ik de woonkamer in. Ik denk aan Los Santos! 

Iedereen is getting wasted. Ze folteren zich te pletter! Schieten in het rond en sterven duizend levens. Pappie en mammie maken zich zorgen. Speelt mijn kind het spel of speelt het spel mijn kind?

Joachim Robbrecht schrijft op basis van de next gen game een nieuw stuk waarin de grenzen tussen het echte en het fictieve leven vervagen. Over het leven als game. Over willen verdwijnen in iemand anders en een rol spelen in een wereld die niet alleen meer in het hier en nu bestaat maar zich ook afspeelt in de virtuele ruimte. Over de wil extreme sensaties te ervaren die in de saaiheid van het leven maar moeilijk te vinden zijn. Over het door elkaar lopen van de realiteiten en over de invloed van GTA op de opgroeiende mens.


Trailer: GTA5 (15+) (2015)Informatie


Credits

TekstJoachim Robbrecht
RegieTimothy de Gilde
SpelLotte Driessen, Matthijs IJgosse en Benjamin Moen
Dramaturgie Flora Verbrugge
VormgevingJanne Sterke
MuziekBart Rijnink
RegieassistentAnnemarie Schäfer
Lichtontwerp Wiel Coopmans
Techniek Wiel Coopmans, Niels Bruynjé
Coproductie Toneelgroep Oostpool
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: GTA5 (15+) (2015)