Hard Candy 15+ (2013)

Een meisje gaat in op de suggestieve opmerkingen van een onbekende man in een chatroom. Hij wil haar in het echt zien. Ze maken een afspraak. Zij is veertien, hij bijna drie keer zo oud en fotograaf. De flirt wordt voortgezet, hij koopt kleren voor haar, neemt haar mee naar zijn indrukwekkende huis even buiten de stad. Dom van haar om mee te gaan. Er is recent een meisje verdwenen. Hij denkt: zij gaat wel plat voor de glamour en het succes voor de lens, zij gaat überhaupt wel plat. Zij heeft echter een geheel andere agenda. Zij gaat geen slachtoffer zijn. Zij ontpopt zich tot een wraakengel.

Hard Candy stelt ongemakkelijke vragen over de verantwoordelijkheid van volwassenen tegenover jongeren. We leven in een maatschappij waarin een geërotiseerde beeldcultuur de norm is geworden. Via internet maken jongeren anoniem kennis met zogenaamde vrienden, geschreeuw en gescheld, en de volwassen wereld van de sex. Inclusief alle beelden in de wereld, mooie en gruwelijke. De wereld ligt als afbeelding onder handbereik en dat is een groot ding - zowel positief als negatief. De voorstelling Hard Candy is gebaseerd op de gelijknamige film van David Slade uit 2005.


Trailer: Hard Candy 15+ (2013)Informatie

Winnaar Zilveren Krekel 2013

Hard Candy werd bekroond met een Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2013.

---

Jongerenregisseur Timothy de Gilde en artistiek directeur Marcus Azzini werkten samen in dit project dat zoals altijd in de trailer op scholen gespeeld werd, maar nu ook voor een groter publiek langs de theaters ging.

In co-productie met Toneelgroep Oostpool. Speelde van 6 maart t/m 31 mei 2013.
Credits

Regie Marcus Azzini
Spel Stefanie van Leersum, Mike Reus
Vertaling Rob Klinkenberg
Vormgeving Morgana Machado Marques
Muziek Bart Rijnink
Regie-assistentie Timothy de Gilde
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Hard Candy 15+ (2013)