Het Bangedierenbos (6+)

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn

Lena wil leren nooit niet nergens bang voor te zijn. Op een dag loopt ze per ongeluk Het Bangedierenbos in. Alle dieren die daar wonen zijn bang voor De Grote Gevaren, ook al hebben ze die nog nooit gezien. Lena besluit de dieren te helpen. Ze gooit haar eigen angsten overboord en gaat op zoek naar De Grote Gevaren. Zijn die eigenlijk wel zo eng als de dieren denken? Lukt het Lena om de dieren voor eens en voor altijd van hun angst te verlossen?

Het Bangedierenbos is een sprookjesachtige en muzikale familievoorstelling naar het gelijknamige verhaal van Willem Wilmink met muziek van Harry Bannink. We volgen Lena’s wonderlijke zoektocht naar een draak, struikrovers en angstaanjagende fluisterstemmen. Zelfs de allergrootste griezels blijken niet zonder angst door het leven te kunnen gaan. 


Informatie

Willem Wilmink schreef in 1976 het magische en grappige verhaal Het Bangedierenbos. De jonge theatermaker Dorien van Gent zag het belang van deze tekst voor kinderen van nu en bewerkte het verhaal tot een beeldende en muzikale voorstelling. Samen met de veelbelovende theatervormgever Sarah Nixon en de veelzijdige regisseur Liesje Knobel maakt Dorien deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Het Bangedierenbos speelt van 29 september 2019 t/m 10 november 2019 in de kleine theaters en speellokalen op de basisschool.

 

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Groep: 3 t/m 5
Duur: 60 minuten

 

Schrijver en actrice Dorien van Gent

"Toen ik klein was, dacht ik dat volwassenen niet bang meer waren. Ik dacht dat er een dag zou komen waarop ik zelf niet bang meer was. Dat zou de dag zijn waarop ik volwassen was geworden. Die dag is er tot op heden niet gekomen. Ik ben nog steeds bang. Daarbij heb ik het idee dat bang zijn iets slechts is en dapper en moedig zijn goed. Als je bang bent, moet je er zo snel mogelijk voor zorgen dat je dat niet meer bent en als dat niet lukt, kun je het maar beter aan niemand laten blijken. Ik denk dat ik niet de enige ben met deze angst om bang te zijn en vanwege het bestaan van dat gevoel wil ik deze voorstelling maken."

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen 1, 2, 7, 37, 54, 55 en 56.
Credits

Naar Het Bangedierenbos van Willem Wilmink
Bewerking Dorien van Gent
Regie Liesje Knobel
Spel & zang Dorien van Gent, Jasper Stoop en David van Uuden
Compositie Harry Bannink
Arrangementen en muzikale leiding Bart Rijnink
Vormgeving Sarah Nixon en Martina Bauer
Poppen Ineke Duivenvoorde
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Jeroen van Terheijden
 
Campagnebeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Het Bangedierenbos (6+)


-->