Het Bangedierenbos (6+)

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn

 

Tijdens een wandeling komt de dappere Lena terecht in Het Bangedierenbos, waar alle dieren bang zijn voor De Grote Gevaren. Al heeft geen van hen die Gevaren ooit gezien. Lena besluit om de dieren te helpen en De Grote Gevaren op te zoeken. Zijn die wel zo eng als de dieren denken? En lukt het Lena om de dieren zonder angst te laten leven?

Het Bangedierenbos is een sprookjesachtige en muzikale voorstelling naar het gelijknamige boek van Willem Wilmink, met muziek van Harry Bannink. We volgen Lena’s wonderlijke reis langs struikrovers, griezelige kabouters en een draak. En wat blijkt? Zelfs de grootste griezels gaan niet zonder angst door het leven.


Informatie

Willem Wilmink schreef in 1976 het magische en grappige verhaal Het Bangedierenbos. De jonge theatermaker Dorien van Gent zag het belang van deze tekst voor kinderen van nu en bewerkte het verhaal tot een beeldende en muzikale voorstelling. Samen met de veelbelovende theatervormgever Sarah Nixon en de veelzijdige regisseur Liesje Knobel maakt Dorien deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Het Bangedierenbos speelt van 29 september 2019 t/m 10 november 2019 in de kleine theaters en speellokalen op de basisschool.

 

Speelperiode: 29 september t/m 10 november 2019
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Groep: 3 t/m 5
Duur: 60 minuten

 

Schrijver en actrice Dorien van Gent

"Toen ik klein was, dacht ik dat volwassenen niet bang meer waren. Ik dacht dat er een dag zou komen waarop ik zelf niet bang meer was. Dat zou de dag zijn waarop ik volwassen was geworden. Die dag is er tot op heden niet gekomen. Ik ben nog steeds bang. Daarbij heb ik het idee dat bang zijn iets slechts is en dapper en moedig zijn goed. Als je bang bent, moet je er zo snel mogelijk voor zorgen dat je dat niet meer bent en als dat niet lukt, kun je het maar beter aan niemand laten blijken. Ik denk dat ik niet de enige ben met deze angst om bang te zijn en vanwege het bestaan van dat gevoel wil ik deze voorstelling maken."

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen 1, 2, 7, 37, 54, 55 en 56.
Credits

Naar Het Bangedierenbos van Willem Wilmink
Bewerking Dorien van Gent
Regie Liesje Knobel
Spel & zang Dorien van Gent, David van Uuden en Jasper Stoop
Compositie Harry Bannink
Arrangementen en muzikale leiding Bart Rijnink
Vormgeving Sarah Nixon
Poppen Ineke Duivenvoorde
Techniek Jeroen van Terheijden
 
Campagnebeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Het Bangedierenbos (6+)


-->