Ka-Blamm (4+) (2018)

Chris en Juul kleuren de mooiste tekening van de wereld. Chris wil de rood, maar Juul geeft hem die niet. Voor Juul het weet krijgt hij een stomp op zijn kop. Een voorstelling over klappen geven en klappen krijgen, over de moeilijke keuze tussen je zin krijgen of het gezellig hebben en over de eerste beginselen van het samenwerken.

Stoeien voor gevorderden in deze fysieke, humoristische en muzikale voorstelling voor kleuters, gespeeld door twee acteurs en twee muzikanten. Vechten, hoort het erbij of moeten we leren zónder te kunnen?

 

Ka-Blamm speelt van 7 oktober t/m 9 december 2018. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

 


Trailer: Ka-Blamm (4+) (2018)Informatie

Over de makers

Regisseur Timothy de Gilde maakte eerder bij Theater Sonnevanck het lovend ontvangen Barbaartje (2017). Met de Sonnevanck/Oostpool productie Bromance won hij de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2016.

Schrijver Magne van den Berg won in 2008 de H.G. van der Vies-prijs voor de beste theatertekst tussen 2006 en 2008 met De lange nasleep van een korte mededeling. In 2014 werd ze genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs, de prijs voor de meest belangwekkende theatertekst van dat seizoen, voor Met mijn vader in bed. In 2016 won ze deze prijs voor haar stuk Ik speel geen Medea.

 

Recensies

"De teksten van Magne van den Berg vol kleuterlogica zijn onmiddellijk voor iedereen herkenbaar."

"In de regie van Timothy de Gilde zijn Chris Peters en Judith Noyons meer dan aan elkaar gewaagd. Ze tonen de kinderlijke verwondering en de woedebuien van kleuters niet, ze worden zélf weer kleuters die knijpen, duwen, trekken en meppen dat het een lieve lust is."

Theaterkrant, 8 oktober 2018 >> Lees recensie

'Een knallende voorstelling over ruziemaken en bijleggen'
KidsErOpUit, 9 oktober 2018 >> Lees blog

'De voorstelling is grappig, herkenbaar en enorm goed gespeeld'
Go-Kids Twente, 9 oktober 2018 >> Lees blog

'Alle credits gaan dan ook naar de acteurs, die het zeer geloofwaardig overbrengen.'
Kidsproof Twente, 10 oktober 2018 >> Lees blog

 

In de media

"Onder de zinnen is zoveel gaande" >> Interview met schrijver Magne van den Berg in de Tubantia (29 sept 2018)

 


© Sanne Peper

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.

 


Ka-Blamm is geschikt voor de kleine theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar, basisschool groep 1 t/m 3. Neem voor meer informatie contact op met Susan Waanders - bemiddeling@sonnevanck.nl of bel 053 431 54 00.
Credits

Tekst Magne van den Berg
Regie Timothy de Gilde
Spel Chris Peters en Judith Noyons
Livemuziek Rory Ronde en Boele Weemhoff
Compositie Xander Vrienten
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora Verbrugge
Lichtontwerp Julian Maiwald
Techniek Tobias Matton en Christian Toonk
 
Publiciteitsbeeld Femke Teussink
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Ka-Blamm (4+) (2018)