Keçelok (Kereltje) - 2018

Kereltje gaat op tournee in Turkije!

Keçelok, zoals de voorstelling in Turkije heetis door regisseur Celil Toksöz vertaald in het Turks en Koerdisch en zal in april 20 keer spelen in Zuidoost Turkije. Keçelok wordt gespeeld met acteurs van het voormalige stadstheater in Diyarbakir. De acteurs zijn ontslagen en proberen nu zelfstandig een gezelschap op te bouwen onder de naam Amed Theater. Na april wordt de voorstelling overgedragen aan de groep acteurs, die hierdoor de mogelijkheid krijgen om zelf inkomsten te genereren.

Keçelok gaat op 8 april in première en speelt onder andere in Istanbul, Van en Batman.


Informatie

Een muzikaal sprookje over de kracht van vertrouwen

Kereltje woont met zijn moeder achter de bergen. Hij is klein en mager, heeft bijna geen haar en zijn kleren zijn vies. Het is heel, héél makkelijk om hem voor de gek te houden. En toch… voor de moeilijkste problemen heeft hij superslimme oplossingen. Hoe doet hij dat?

Geïnspireerd door de oude verhalen over Keloğlan, een geliefd sprookjesfiguur in Turkije, schreef Celil Toksöz een nieuw verhaal. Kereltje is een muzikale voorstelling over optimisme en de kracht van naïviteit. Over slim zijn als je niet groot bent en vertrouwen op absurde kansen.

 

In 2015 en 2017 was Kereltje een groot succes in theaters en op basisscholen in Nederland.

 

Dit project is een coproductie met Theater RAST. Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Consulaat in Turkije en Stichting In Den Vreemde.
Credits

Tekst & regie Celil Toksöz
Vertaling Celil Toksöz en Kawa Nemir
Muziek Elham Hamedî
Spel Rêzan Kaya en Elvan Koçer
Muzikanten Peyman Salehyan, Bawer Turan en Elham Hamedî
Vormgeving Judith de Zwart
Regieassistent M.Emin Yalçinkaya
Coproductie Theater Sonnevanck & Theater RAST
 
Publiciteitsbeeld Femke TeussinkVoorstellingfoto's: Keçelok (Kereltje) - 2018