Koekoeksnest (10+)

Toen Nim en Salimatou vanochtend wakker werden, zat hun moeder ineens op het dak. Ze wil niet meer naar beneden komen en legt ook niet uit waarom ze daar zit. Ze wiegt alleen wat op en neer en zingt aan één stuk door liedjes van The Beatles. Nim is het zat: mama doet vaker rare dingen maar dit gaat echt te ver. “Laat de politie mama maar in een gekkenhuis stoppen! Dan kunnen wij lekker naar een pleeggezin met normale mensen.” Salimatou is het niet met haar eens: mama is dan misschien een beetje gek, maar wel heel lief. Is het nou echt zo erg om een moeder op het dak te hebben? Je kan toch beter bij je eigen gekke moeder wonen dan bij een pleeggezin?

Terwijl steeds meer mensen zich om Nim en Salimatou’s huis verzamelen, rennen de zusjes een school in om hulp te vragen. Ze vragen zich af: wat betekent het om ‘gek’ te zijn? Zijn zijzelf wel zo normaal? Of heeft mama gelijk en is het dak de beste plek om te zijn? Moeten ze eigenlijk niet gewoon naast haar gaan zitten?

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. Want wat is eigenlijk het verschil tussen normaal en niet normaal?

Koekoeksnest is een productie van Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost), Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.


Informatie


Credits

Concept & tekst Nina van Tongeren
Regie Talla Dirkzwager
 
 
 Voorstellingfoto's: Koekoeksnest (10+)