Koning Bowi (4+)

Een magische battle om de baas te zijn

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Thuis kreeg hij wat hij wilde. Nu moet hij alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Ruby en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

En dan gebeurt iets wonderlijks. De klas trilt, licht flitst in alle kleuren van de regenboog… en Bowi’s wens komt uit. Hij is koning van de klas! Heerlijk, alles gaat zoals hij wil. Nu moeten Ruby en Zip Bowi’s bediendes zijn. Dat vinden ze echt niet te doen. Als de kroon van Bowi smelt door de zon, krijgt Ruby een idee. ‘Was ik de zon maar, dan was ik zelfs over de Koning de baas’. Flits! Ook haar wens komt uit. Ze brandt zo fel, dat de anderen bijna flauwvallen van de warmte. Puffend van de hitte bedenkt Zip iets. Hij weet wie zelfs over de zon de baas is… Komt er een winnaar uit deze magische machtsstrijd?

Koning Bowi is een komische, muzikale en beeldende familievoorstelling over het driftige verlangen om de baas te zijn. Energiek en magisch muziektheater gebaseerd op de sprookjesachtige fabel ‘De Steenhouwer’.


Informatie






Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Compositie Lucas Wiegerink
Spel & zang Sam van Hulst, Isabelle Kafando en Bart Sietsema
Slagwerk Laura Trompetter
Vormgeving Atelier Clement
Lichtontwerp Mike Evers
Geluidsontwerp Maurits Thiel
Techniek Tom de Haas en Jeroen van Terheijden
 
Publiciteitsbeeld Benning & Gladkova



Voorstellingfoto's: Koning Bowi (4+)