Koning Bowi (4+) (2021)

★★★★ NRC | 'De muzikaliteit van Koning Bowi is adembenemend'

---

Koning Bowi is een komische familievoorstelling vol livemuziek over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag. Energiek en magisch muziektheater gebaseerd op de sprookjesachtige fabel ‘De Steenhouwer’.

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Thuis kreeg hij wat hij wilde. Nu moet hij alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Ruby en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

En dan gebeurt iets wonderlijks. De klas trilt, licht flitst in alle kleuren van de regenboog… en Bowi’s wens komt uit. Hij is koning van de klas! Heerlijk, alles gaat zoals hij wil. Nu moeten Ruby en Zip Bowi’s bediendes zijn. Dat vinden ze echt niet te doen. Als de kroon van Bowi smelt door de zon, krijgt Ruby een idee. ‘Was ik de zon maar, dan was ik zelfs over de Koning de baas’. Flits! Ook haar wens komt uit. Ze brandt zo fel, dat de anderen bijna flauwvallen van de warmte. Puffend van de hitte bedenkt Zip iets. Hij weet wie zelfs over de zon de baas is… Komt er een winnaar uit deze magische machtsstrijd?


Trailer: Koning Bowi (4+) (2021)Informatie


Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Compositie muziek Lucas Wiegerink
Spel & zang Sam van Hulst, Isabelle Kafando en Bart Sietsema
Slagwerk Laura Trompetter
Scenografie Atelier Clement
Lichtontwerp Mike Evers
Geluidsontwerp Maurits Thiel
Zangcoach Christoph Mac-Carty
Regieassistent Anne Reitsma
Techniek Tom de Haas en Jeroen van Terheijden
 
Publiciteitsbeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Koning Bowi (4+) (2021)