Lev (6+)

Lev is stomvervelend. Zijn moeder is heel boos op hem. Maar hij is nóg bozer. “Ik hoor niet meer bij jou!”, schreeuwt hij. En hij rent weg. Met zijn moeder achter hem aan. Opeens hoort hij, uit een gebouwtje dat hij nooit eerder in zijn straat zag, een antwoord. Een schreeuw, die óók muziek is.

Hij sluipt naar binnen. Daar staat een rugbyteam een Maori-haka-lied te oefenen. Lev doet mee, uit volle borst! Dan komt zijn moeder binnen, ze speurt naar hem, maar... ze ziet hem niet. Hij is één van de rugbyers geworden. Plotseling zijn de rugbyers verdwenen. Maar Lev hoort nog steeds gezang. Vanaf dat moment belandt Lev van de ene gezongen wereld in de andere. Vindt zijn moeder hem nog terug?

Lev is een uitbundige voorstelling. In meerstemmig gezongen liederen reizen we over de hele wereld. Een muzikaal feest door 5 acteurs/zangers en een koor. Met alle ruimte voor het publiek om uit volle borst mee te zingen.


Informatie

Lev is een coproductie met Silbersee en Consensus Vocalis en speelt van 10 maart t/m 12 mei 2019. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

Over de makers

Lev is de nieuwe voorstelling van de makers van de succesvoorstelling Wij gaan op berenjacht. Artistiek directeur van Theater Sonnevanck, Flora Verbrugge, regisseert de voorstelling.

Schrijver Joachim Robbrecht ontving voor zijn tekst van de Sonnevanck/Oostpool productie Bromance de Nederlands-Duitse Jeugd- en Jongerentoneelschrijfprijs 2017.

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.

 


 

Lev is geschikt voor de kleine theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. De voorstelling duurt ongeveer een uur is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, basisschool groep 3 t/m 5. Neem voor meer informatie contact op met Susan Waanders - bemiddeling@sonnevanck.nl of 053 431 54 00.
Credits

Tekst Joachim Robbrecht
Regie Flora Verbrugge
Compositie Wouter Snoei
Muzikale leiding Romain Bischoff
Spel & zang Fanny Alofs, Laura Bohn, Brechtje Kat, Michael Muller en Tiemo Wang
Koor - Consensus Vocalis Gabor Balint, Fernando Linares Correa, Guido Groenland, Tom Jansen, Christoph Mac-Carty, Lodewijk Meeuwsen, Marion Prummel en Lette Vos
Decorontwerp Morgana Machado Marques
Kostuumontwerp Sanne Oostervink
Lichtontwerp Tim van 't Hof
Geluidsontwerp Maurits Thiel
Regieassistent Mika But
Techniek Jeroen van Terheijden, Maurits Thiel en Ton de Haas
Coproductie Theater Sonnevanck, Silbersee en Consensus Vocalis
 
Publiciteitsbeeld Femke TeussinkVoorstellingfoto's: Lev (6+)


-->