Lev (6+)

Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! Onderweg ontmoet hij zingende voetbalsupporters en matrozen, praat met een tovenaar, wordt opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…?

De voorstelling Lev is een muzikale reis door de meerstemmige liederen en geluiden van heel verschillende groepen mensen. Een feest van muziek, kostuums en spel. Vijf acteurs, een achtkoppig koor én het publiek zingen de liederen van het hele leven. Een voorstelling over het langzamerhand vinden van je eigen stem.

Lev is een coproductie van Theater Sonnevanck, Silbersee en het koor Consensus Vocalis. Een vervolg op de succesvoorstelling Wij gaan op Berenjacht van Sonnevanck en Silbersee in 2015. 


Trailer: Lev (6+)Informatie

Lev is een coproductie met Silbersee en Consensus Vocalis en speelt van 10 maart t/m 12 mei 2019. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

Interview met regisseur Flora Verbrugge

"Zingen in een grote groep geeft je het gevoel dat je opgetild wordt, dat je samen boven jezelf uitstijgt, heerlijk! Dat gevoel is het startpunt van deze voorstelling en dat wil ik ook aan de kinderen in de zaal geven", regisseur Flora Verbrugge.
>> Lees hier het hele interview

 

Over de makers

Lev is de nieuwe voorstelling van de makers van de succesvoorstelling Wij gaan op berenjacht. Artistiek directeur van Theater Sonnevanck, Flora Verbrugge, regisseert de voorstelling. Met de voorstelling Princess won zij in 2018 de Gouden Krekel, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater.

Schrijver Joachim Robbrecht ontving voor zijn tekst van de Sonnevanck/Oostpool productie Bromance de Nederlands-Duitse Jeugd- en Jongerentoneelschrijfprijs 2017.

 

Zapp Theaterprijs

Lev is kanshebber voor de Zapp Theaterprijs, de landelijke publieksprijs voor jeugdtheater!

>> Klik hier om te stemmen

 


 

Lev is geschikt voor de kleine theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. De voorstelling duurt ongeveer een uur is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, basisschool groep 3 t/m 5. Neem voor meer informatie contact op met Susan Waanders - bemiddeling@sonnevanck.nl of 053 431 54 00.

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.
Credits

Tekst Joachim Robbrecht
Regie Flora Verbrugge
Muzikale leiding Romain Bischoff
Compositie Wouter Snoei
Assistent compositie Boris Bezemer
Spel & zang Fanny Alofs, Laura Bohn, Brechtje Kat, Michael Muller, Tiemo Wang, Gabor Balint, Fernando Linares Correa, Guido Groenland, Tom Jansen, Christoph Mac-Carty, Lodewijk Meeuwsen, Marion Prummel en Lette Vos
Decorontwerp Morgana Machado Marques
Kostuumontwerp Sanne Oostervink
Lichtontwerp Tim van 't Hof
Geluidsontwerp Maurits Thiel
Regieassistent Mika But
Techniek Jeroen van Terheijden, Maurits Thiel en Ton de Haas
Coproductie Theater Sonnevanck, Silbersee en Consensus Vocalis
 
Campagnebeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Lev (6+)


-->