Liegebeesten (6+)

Een waargebeurd verhaal

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?


Informatie

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki (o.a. bekend van Spirited Away) regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Liegebeesten speelt van 14 februari t/m 28 maart 2021 in de Nederlandse theaters. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. 

 

Voorstelling boeken

Liegebeesten kunt u boeken via ons impresariaat STIP Theaterproducties, contactpersooon Els Hazenbos: Telefoon 020 - 623 0 623 | Mail els@stipproducties.nl

Voor vragen over de voorstelling kunt u ook contact met ons opnemen, contactpersoon Susan Waanders: Telefoon 053 - 431 54 00 | Mail susan@sonnevanck.nl

 

Praktische informatie

Vrije voorstelling: vanaf 6 jaar
Schoolvoorstelling: groep 4 t/m 6
Speelperiode: 14 februari t/m 28 maart 2021
Zaal: kleine zaal
Afmetingen: 8m x 8m x 5m (l x b x h)
Duur: 60 minuten
Max. publiek vrije voorstelling: 250
Max. publiek schoolvoorstelling: 200
Educatie: beschikbaar

 

Downloads (voor theaters)

> Publiciteitsbeeld Liegebeesten - Foto Benning & Gladkova
> Informatie Liegebeesten - vrije voorstellingen
> Informatie Liegebeesten - schoolvoorstellingen
Credits

Regie Ada Ozdogan
Tekst Daniël van Klaveren
Spel & zang Jip Smit, e.a.
 
Publiciteitsbeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Liegebeesten (6+)