Coming of Age (2017) - Macbeth (10+)

Macbeth wil heel graag koning worden, en zijn nog ambitieuzere vrouw vindt alles geoorloofd om dat doel te bereiken. Zelfs als de huidige koning daarvoor moet worden vermoord. En zijn zonen. En collega-edellieden. Vertrouwelingen. Vrienden. Hun vrouwen. En voor de zekerheid ook hun kinderen. Want koning worden is één ding, koning blijven... vraagt het uiterste. Zelfs van Macbeth en zijn Lady Macbeth. Bloed maakt bloed en na de eerste moord kun je niet meer terug.

Een bloederige voorstelling vol lijken en spoken, huiveringwekkende soundscapes en liedjes, gezellige horror-effecten en heel veel lol.


Trailer: Coming of Age (2017) - Macbeth (10+)Informatie

Macbeth was exclusief te zien in ons eigen huis op 28, 29 en 30 april. De voorstelling wordt gespeeld door 13 jongeren en twee professionele muzikanten. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur.

 

© Agnes Booijink

 

In de pers

'Sonnevanck speelt eigentijdse versie van Macbeth', Huis aan Huis Enschede (3 april 2017)

'Jonge acteurs uit Enschede spelen Macbeth', AD.nl (24 april 2017)

'Twentse jongeren spelen Shakespeares Macbeth', Tubantia.nl (25 april 2017)

'Coole vent, die Shakespeare', TC Tubantia (26 april 2017)

'Jongeren spelen bloederige Macbeth bij Theater Sonnevanck', Britt van Uem (28 april 2017)

 

© Agnes Booijink

 

Coming of Age

Een muziektheatervoorstelling vol jong talent!

De Coming of Age voorstelling is een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject. Hierin krijgen talentvolle jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken. In 2014 maakten we De Gedaanteverwisselingin 2015 Onderdierin 2016 De Winkelkoning en dit jaar maken we Macbeth.

Op 7 en 8 december 2016 vonden de audities plaats, waaraan ruim 50 jongeren deelnamen. Hieruit zijn 13 jongeren geselecteerd. De kick-off van het project was op 17 maart 2017.
Credits

Regie en bewerking Marije Gubbels
Muziek Jan en Keez Groenteman
Decor en kostuums Sanne Oostervink
Theaterdocent Nadieh Graumans-Tigchelaar
Spel Emma Bader, Aina Palmero Bellers, Ruth Bulsink, Valentijn Dankers, Hinde de Dreu, Famke van Ek, Lucas Ekkel, Isabella Epstein, Laura Geels, Hiba Kamal, Samuel Krijgsman, Louka van Mechelen en Steyn Siebum
Techniek Jeroen van Terheijden en Stefan Ravnjak
Assistent vormgeving Stefanie Hatzis en Pilar Ochando
 
Scènefotografie Agnes BooijinkVoorstellingfoto's: Coming of Age (2017) - Macbeth (10+)