Orfeo (8+)

Als Orfeo zingt, worden zelfs de vogels stil. Mensen en dieren spitsen hun oren. Wie boos was, voelt zich weer zacht worden. Wie bang was, voelt weer vertrouwen. Geen wonder dat iedereen van Orfeo houdt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend succeskoppel zijn ze samen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo is ontroostbaar. Hij kan haar niet missen. Ten einde raad reist hij naar de onderwereld. Hij wil met zijn zang de Dood ontroeren en hem overhalen Eurydice terug te geven…

Twee jonge zangers en een muzikant brengen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera. 


Informatie

Orfeo speelt van 21 oktober t/m 2 december 2018. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Educatie

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera ontwikkelen samen opera-educatie voor het basisonderwijs. Bij de voorstelling Orfeo ontvangt iedere bezoekende klas een compacte lessenserie. In drie lessen maken kleine groepjes leerlingen hun eigen opera van vijf minuten.

Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.

 


 

Orfeo is als schoolvoorstelling geschikt om te spelen in het speellokaal op scholen of in cultuurhuizen. Als vrije voorstelling is Orfeo geschikt voor de kleine intieme theaterzaal. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar, basisschool groep 5 t/m 7.
Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi
Muzikale bewerking Christoph Mac-Carty
Spel & zang Bart Sietsema en Merlijn Runia
Livemuziek Christoph Mac-Carty
Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques
Techniek Jeroen van TerheijdenVoorstellingfoto's: Orfeo (8+)


-->