Orfeo (8+)

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat hij zich onoverwinnelijk voelt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Het leven lacht hen toe, niets kan ze stoppen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.


Trailer: Orfeo (8+)Informatie

Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera en speelt van 21 oktober t/m 2 december 2018. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Educatie

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera ontwikkelen samen opera-educatie voor het basisonderwijs. Bij de voorstelling Orfeo ontvangt iedere bezoekende klas een compacte lessenserie. In drie lessen maken kleine groepjes leerlingen hun eigen opera van vijf minuten.

Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.

 


 

Orfeo is als schoolvoorstelling geschikt om te spelen in het speellokaal op scholen of in cultuurhuizen. Als vrije voorstelling is Orfeo geschikt voor de kleine intieme theaterzaal. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar, basisschool groep 5 t/m 7.
Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi
Muzikale bewerking Christoph Mac-Carty
Spel & zang Bart Sietsema en Merlijn Runia
Livemuziek Christoph Mac-Carty
Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques
Regieassistent Elize Kuiper
Techniek Jeroen van TerheijdenVoorstellingfoto's: Orfeo (8+)


-->