Orfeo (8+) - reprise

Eerst zien, dan geloven

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat hij zich onoverwinnelijk voelt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Het leven lacht hen toe, niets kan ze stoppen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.


Trailer: Orfeo (8+) - repriseInformatie

Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera en speelt van 31 januari t/m 14 maart 2021. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Voorstelling boeken

Wilt u meer informatie of de voorstelling boeken, dan kunt u contact opnemen met Susan Waanders: Telefoon 053 - 431 54 00 | Mail susan@sonnevanck.nl

Orfeo is als schoolvoorstelling geschikt om te spelen in het speellokaal op scholen of in cultuurhuizen. Als vrije voorstelling is Orfeo geschikt voor de kleine intieme theaterzaal. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar, basisschool groep 6 t/m 8.

 

Praktische informatie

Vrije voorstelling: vanaf 8 jaar
Schoolvoorstelling: groep 6 t/m 8
Speelperiode: 31 januari t/m 14 maart 2021
Zaal: speellokaal op scholen, cultuurhuizen, kleine theaters
Afmetingen: 5m x 5,5m x 2,8m (l x b x h)
Duur: 60 minuten
Max. publiek vrije voorstelling: 100
Max. publiek schoolvoorstelling: 60
Educatie: beschikbaar

 

Downloads (voor theaters)

> Publiciteitsbeeld Orfeo - Foto Sanne Peper
> Informatie Orfeo - vrije voorstellingen
> Informatie Orfeo - schoolvoorstellingen
> Scènefoto's Orfeo - Foto's Sanne Peper (via Flickr)

 

Mobiele tribune

Voor schoolvoorstellingen kunnen we onze eigen mobiele tribune meenemen met goede zichtlijnen. De tribune biedt plaats aan max. 60 kinderen. De totale afmeting inclusief de mobiele tribune is 8,5m x 5,5m.

 

Recensies & Blogs

'Merlijn Runia zingt niet alleen de rol van Eurydice, maar neemt overtuigend alle andere rollen op zich. Zeer sterk is ook Bart Sietsema die Orpheus eerst vol met een aan grootheidswaanzin grenzende bravoure speelt, maar daarna ook vol woede en uiteindelijk breekbaar.'
Theaterkrant > Lees recensie

'De moderne manier van spelen, doorkliefd met veel humor, zelfspot en veel voelbare emotie maakt deze verweving van oud en nieuw erg verfrissend. (...) De afwisseling tussen klassiek en modern en daarbij het gebruik van verschillende geluidseffecten zorgen voor een vlotte voorstelling die je geheel meezuigt in de oudste opera van de wereld.'
ICC Selectiegroep Rijnbrink > Lees recensie 

'Wij vonden het verrassend mooi. Juist die verschillende genres door elkaar. Toen de lampen aangingen zei mijn dochter: ik ben er emotioneel van. Ik voel de tranen in mijn keel.'
Go-Kids Twente > Lees blog

 


© Sanne Peper

 

In de pers

Het programma OverUit de Kunst van RTV Oost op 28 oktober 2018 stond in het teken van Orfeo.
Kijk de aflevering terug

'Orfeo is de ideale 8+ instapopera' - interview met Christoph Mac-Carty
Tubantia, 18 oktober 2018 >> Lees artikel

 

Educatie

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera ontwikkelen samen opera-educatie voor het basisonderwijs. Bij de voorstelling Orfeo ontvangt iedere bezoekende klas een compacte lessenserie. In drie lessen maken kleine groepjes leerlingen hun eigen opera van vijf minuten.

Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55 en 56.

Voorstelling boeken

Wilt u meer informatie of de voorstelling boeken, dan kunt u contact opnemen met Susan Waanders: Telefoon 053 - 431 54 00 | Mail susan@sonnevanck.nl

Orfeo is als schoolvoorstelling geschikt om te spelen in het speellokaal op scholen of in cultuurhuizen. Als vrije voorstelling is Orfeo geschikt voor de kleine intieme theaterzaal. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar, basisschool groep 5 t/m 7.

 

Mobiele tribune

Voor schoolvoorstellingen kunnen we onze eigen mobiele tribune meenemen met goede zichtlijnen. De tribune biedt plaats aan max. 60 kinderen.
Credits

Tekst & regie Daniël van Klaveren
Oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi
Muzikale bewerking Christoph Mac-Carty
Spel & zang Bart Sietsema en Merlijn Runia
Livemuziek Christoph Mac-Carty
Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques
Regieassistent Elize Kuiper
Techniek Jeroen van Terheijden
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Orfeo (8+) - reprise