Pretpark (12+) (2016)

*Genomineerd voor de Gouden Krekel 2017 voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie*

 

Vader en dochter hebben een weekendje verplichte quality-time in een bungalowpark in Oost-Nederland. Het is tijd om de familieband te versterken en de problemen op school te bespreken. Dan wordt er aangeklopt. Een innemend jong stel staat voor de deur. Onvoorspelbaar en zonder reden verstoren ze het familieweekendje en laten een slagveld achter.

De #omdathetkan is de nieuwe religie geworden. Net als in de nieuwe generatie games is de wereld een sandbox waarin je vrij kunt rondlopen en naar hartelust missions, quests en zelfgekozen targets kunt halen. Wat gebeurt er als een jonge generatie opgroeit met de opvatting dat het leven een spel is? Licht geïnspireerd op de film Funny Games van Michael Haneke, maken Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck een theatervoorstelling over de ogenschijnlijk onbeperkte vrijheid die de wereld biedt en de vraag waar je je morele kompas vandaan haalt in een maatschappij waarin ieder zijn eigen moraal bepaalt.

#omdathetkan #happyslapping #killforfun

 

Trailer: Pretpark (12+) (2016)Informatie

Te zien op het Nederlands Theater Festival!

Pretpark is te zien op het Nederlands Theater Festival op 7, 12 en 13 september in De Krakeling in Amsterdam! Van 7 t/m 17 september zijn tijdens het festival de beste voorstellingen van afgelopen seizoen nog eenmaal te zien. Info & tickets >>

 

Zilveren Krekel voor Pretpark

Pretpark heeft de Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’ gewonnen. Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel 2017. Na Hard Candy (2013), GTA5 (2015) en Bromance (2016) is dit de vierde Zilveren Krekel binnen vijf jaar die Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk in ontvangst mogen nemen.

De VSCD-Jeugdtheaterjury over Pretpark: ‘Een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners, waarvan de thematiek nog lang na-ijlt.’  Klik hier voor het juryrapport

 

 © Sanne Peper

 

Recensies

★★★★ Theaterkrant:

'Pretpark is een gestileerde nachtmerrie over schuld en medeplichtigheid'

 

★★★★ de Volkskrant:

'Een must see, deze ijzig meedogenloze voorstelling'

 

 

Repetitiefoto's

Klik hier voor de repetitiefoto's gemaakt door Julian Maiwald

 


Pretpark maken we in coproductie met Toneelgroep Oostpool en speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een uur. Pretpark speelde van september t/m december 2016.
Credits

Regie Timothy de Gilde
Tekst Jibbe Willems
Spel Daniel Cornelissen, Judith Noyons, Serin Utlu en Yorick Zwart
Muziekontwerp Bart Rijnink
Vormgeving Julian Maiwald
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Jeroen van Terheijden
 
Publiciteitsbeeld Krista van der Niet
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Pretpark (12+) (2016)