Robin Hood (6+)

Brutaal, eigenzinnig en vol humor! Bijna 650 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Phion speelt deze muzikale voorstelling met 45 musici, zoals je een symfonieorkest nog nooit zag. Het orkest transformeert van de lakeien van Koning Jan, naar de bomen in het donkere Sherwood Forest of de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een troep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in. Waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Zou je daar geen onderdeel van willen zijn?


Informatie


Credits

tekst Ilse Warringa |concept & regie Daniël van Klaveren | muziek concept Joris Nassenstein | vormgeving Dieuweke van Reij |coproductie Theater Sonnevanck & Phion, orkest van Gelderland & Overijssel | Beeld Benning & Gladkova
Voorstellingfoto's: Robin Hood (6+)