Sissi (8+) (2014-2016)

Sissi en Néné, twee zusjes van rijke komaf. Néné is de oudste en voorbestemd om Keizerin van Oostenrijk te worden. Sissi is de jongste en denkt liever aan nu dan aan later.

Franz Jozef, de jonge Keizer die door zijn tiger-mom Sophie gedwongen op de troon is gezet, hoort dat hij moet trouwen met Néné. Maar tot verbijstering van iedereen valt de Keizer als een blok voor de woeste en onaangepaste Sissi.

Over torenhoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. Over dwingende moeders en mislukte kinderen, jaloezie en onvoorwaardelijke vriendschap. En bovenal; over worden wie je zelf wil zijn.

Losjes gebaseerd op de wereldberoemde levensgeschiedenis van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Met spetterende punkmuziek geïnspireerd op de Neue Deutsche Welle uit de jaren ’80.


Trailer: Sissi (8+) (2014-2016)Informatie

Recensies

★★★★ 'Een rockend verzet tegen het sociale keurslijf', de Volkskrant (22 oktober 2014)

---

★★★★ 'Theater Sonnevanck toont zo andermaal dat het wel kan: muziektheater maken voor kinderen én hun ouders', Theaterkrant (30 september 2014)

---

'Sissi is hilarisch en ontroerend', TC Tubantia (30 september 2014)

---

'Ik geef de voorstelling een 10. Ik heb echt heel hard gelachen, soms zo hard dat ik niet verstond wat er werd gezegd of gezongen.', Anna (9) namens Cultuurbarbaartjes (29 oktober 2014)

---

'Ik bedoel: het is echt een geniale voorstelling, mooi, grappig, muzikaal, subliem gespeeld en aangekleed, geregisseerd en bedacht', Hanneke Groenteman (21 oktober 2014)

---

'Ik vond de voorstelling erg verassend en vooral ontzettend grappig', blog van Ilse en Madelief (8 jaar) namens Vettt (28 september 2016)

Sissi - Theater Sonnevanck

 

Speelperiode

Sissi speelde van 25 september t/m 13 november 2016 in theaters in heel Nederland.
Sissi is geschikt voor de kleine theaterzalen. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. Elke schoolvoorstelling is voorzien van een gratis educatief project uit onze leerlijn De Betekenis van Theater. 

 

 

 

Techniek

Voor meer informatie aangaande de techniek kunt u contact opnemen met Jeroen van Terheijden, techniek@sonnevanck.nl of bel 053 - 431 54 00.

 

Technische lijsten Sissi

Technische rider-fiche (PDF)

Lichtontwerp (PDF)

P&Rie (PDF)

Vloerplan (PDF)
Credits

Regie & tekst Marije Gubbels
Spel & zang Elise Schaap, Rop Verheijen en Ilse Warringa
Muziek Jan Groenteman en Keez Groenteman
Liedteksten Jan Groenteman
Vormgeving Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Alex Brok
Uitvoering kostuums Charlotte Vlaanderen
Assistent vormgeving Sanne Oostervink
Techniek Koen Kuipers en Marc Klaver
 
Publiciteitsbeeld Femke Teussink
Scènefotografie Edwin DeenVoorstellingfoto's: Sissi (8+) (2014-2016)