Sneue gevallen (6+) - reprise

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…


Trailer: Sneue gevallen (6+) - repriseInformatie

Sneue gevallen speelt van 2 februari t/m 15 maart 2020 in de theaters. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Regisseur Karlijn Kistemaker:

"Al sinds mijn afstuderen aan de regieopleidinng in 2013 liep ik rond met de wens om ooit een voorstelling te maken over gevoel. Niet alleen omdat ik daar zelf regelmatig mee te kampen heb, maar vooral omdat ik om mij heen merkte dat gevoel niet cool was. Je lekker voelen natuurlijk wel, maar echte gevoelens niet. Gewone ordinaire gevoelens die je raken. Gevoelens die je overvallen. Sneue gevoelens. Het gevoel dat je alle prikkels van de wereld even niet trekt. Ik heb het idee dat je altijd snel moet zijn en alles maar aan moet kunnen."

Foto Prins Bernhard Cultuurfonds: Maurice Vinken

 

Recensies

"Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten."
★★★★ Theaterkrant - 19 februari 2018 >> Lees recensie

"Drie fantastisch goede spelers, die precies weten hoe ze de aandacht van de kinderen moeten pakken"
★★★★ ilovetheater.nl - 22 februari 2018 >> Lees recensie

"Sneue gevallen is weliswaar een absurdistische, soms over the top voorstelling, maar juist daardoor herkent het publiek de waarde van een sneu geval zijn."
★★★ Cultuurbarbaartje - 5 maart 2018 >> Lees recensie

"De spelers vertolken hun rol enorm goed en zowel jong als oud wordt in de voorstelling gezogen.'"
ICC Selectie Rijnbrinkgroep - 18 februari 2018 >> Lees recensie

"De voorstelling kent veel hilarische momenten. Drie acteurs nemen je mee in een wereld die door Bram als enorm heftig wordt ervaren." Kidsproof Twente

"Supergrappig", Go-Kids Twente

"We hebben onwijs genoten van de spelers, die het verhaal erg geloofwaardig brachten". Vettt blog

 

In de pers

'Het leven als een prikkeltrip', Tubantia - 15 februari 2018

'Heftig, zo'n voorstelling over 'sneue gevallen', Kidsproof Twente - 19 februari 2018

'De première van Sonnevanck's Sneue gevallen', Go-Kids Twente - 20 februari 2018

 


De voorstelling is geschikt voor de kleine theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. Elke schoolvoorstelling is voorzien van een gratis educatief project uit onze lesmethode De Betekenis van Theater.

 

Technische lijst Sneue gevallen (PDF)
Credits

Tekst Leon Brill
Concept & regie Karlijn Kistemaker
Compositie Wilko Sterke
Spel & zang Yara Alink, Freek den Hartogh en Sophie Höppener
Vormgeving Calle de Hoog
Dramaturgie Flora Verbrugge
Met dank aan Jos Nargy
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Sneue gevallen (6+) - reprise


-->