Sneue gevallen (6+) - reprise

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen om buiten te kunnen zijn.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij pakt zijn beschermende bril en doet zijn veiligheidshelm op. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…


Trailer: Sneue gevallen (6+) - repriseInformatie

Sneue gevallen speelt van 2 februari t/m 22 maart 2020 in de theaters. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor publiek vanaf 6 jaar.

Regisseur Karlijn Kistemaker:

"Al sinds mijn afstuderen aan de regieopleidinng in 2013 liep ik rond met de wens om ooit een voorstelling te maken over gevoel. Niet alleen omdat ik daar zelf regelmatig mee te kampen heb, maar vooral omdat ik om mij heen merkte dat gevoel niet cool was. Je lekker voelen natuurlijk wel, maar echte gevoelens niet. Gewone ordinaire gevoelens die je raken. Gevoelens die je overvallen. Sneue gevoelens. Het gevoel dat je alle prikkels van de wereld even niet trekt. Ik heb het idee dat je altijd snel moet zijn en alles maar aan moet kunnen."

Foto Prins Bernhard Cultuurfonds: Maurice Vinken

 

Recensies & Blogs

⭐️⭐️⭐️⭐️ ''Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten.'
Theaterkrant (4 sterren) > Lees recensie
---

⭐️⭐️⭐️⭐️ 'Drie fantastisch goede spelers, die precies weten hoe ze de aandacht van de kinderen moeten pakken.'
I Love Theater (4 sterren) > Lees recensie
---

⭐️⭐️⭐️ 'Sneue gevallen is weliswaar een absurdistische, soms over the top voorstelling, maar juist daardoor herkent het publiek de waarde van een sneu geval zijn.'
Cultuurbarbaartje (3 sterren) > Lees recensie
---

"De voorstelling kent veel hilarische momenten. Drie acteurs nemen je mee in een wereld die door Bram als enorm heftig wordt ervaren." 
Kidsproof Twente > Lees de blog
---

"We hebben onwijs genoten van de spelers, die het verhaal erg geloofwaardig brachten".
Vettt blog > Lees de blog
---

"De spelers vertolken hun rol enorm goed en zowel jong als oud wordt in de voorstelling gezogen.'"
ICC Selectie Rijnbrinkgroep > Lees recensie

 

Foto: Sanne Peper

 

Techniek

Technische lijst Sneue gevallen (PDF)
Credits

Tekst Leon Brill
Concept & regie Karlijn Kistemaker
Compositie Wilko Sterke
Spel & zang Yara Alink, Freek den Hartogh en Sophie Höppener
Vormgeving Calle de Hoog
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Koen Kuipers en Tobias Matton
Met dank aan Jos Nargy
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Sneue gevallen (6+) - reprise


-->