Sneue gevallen (6+)

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…


Informatie

Regisseur Karlijn Kistemaker, componist Wilko Sterke en vormgever Calle de Hoog maakten eerder bij Theater Sonnevanck het lovend ontvangen Galileo (2015).

 

Extra aanbod - workshop 'Wat hebben we beleefd?'

Wat maakt een leerling mee bij het zien van een theatervoorstelling? Welke gedachten en gevoelens roept de voorstelling op? Een goed nagesprek zorgt ervoor dat leerlingen verrassend helder onder woorden brengen wat theater met ze doet. In de workshop 'Wat hebben we beleefd?' worden leerlingen geprikkeld om een inkijkje in hun binnenwereld te geven. De manier om nog meer uit dit theaterbezoek te halen! Klik voor meer informatie

 


Sneue gevallen speelt van 13 februari t/m 1 april 2018. De voorstelling is geschikt voor de kleine theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. Elke schoolvoorstelling is voorzien van een gratis educatief project uit onze leerlijn De Betekenis van Theater.

 

Technische lijst Sneue gevallen (PDF)
Credits

Tekst Leon Brill
Concept & regie Karlijn Kistemaker
Compositie Wilko Sterke
Spel & zang Yara Alink, Freek den Hartogh en Jos Nargy
Vormgeving Calle de Hoog
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Aad Apon en Jeroen van TerheijdenBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Sneue gevallen (6+)