Stadsvlucht | Playground053 (2022)

Een spannende theatrale trip door de stad | Met 12 jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met verschillende koren, muziekverenigingen en dansscholen uit Enschede!

Mees is het zat. Zat van alles wat niet mag, alles wat niet kan, alles in het algemeen. Mees schrijft een brief, klimt uit het slaapkamerraam en vertrekt. Telefoon uit. Weg van huis. Klaar.

Vier goede vrienden gaan op zoek en nemen je mee. Op een geheime locatie met zicht op Mees’ huis kom je samen. De zoektocht brengt je op verschillende plekken in Enschede waar Mees zou kunnen zijn. Maar steeds als je aankomt, blijkt die net te zijn vertrokken. Er gebeuren wonderlijke dingen, Enschede komt op onverwachte wijze tot leven. In de verte hoor je gezang, maar waar komt het vandaan? Bij een oud gebouw komt een indrukwekkende gebeurtenis uit een ver verleden plotseling tot leven. En dansers schieten je voorbij, wat proberen ze je te vertellen?

Iedereen die je tegenkomt kent Mees. Maar de verhalen verschillen erg van elkaar. Langzaam leer je Mees kennen… of toch niet? En lukt het om Mees te vinden of leidt die straks voorgoed een onzichtbaar leven in de stad?


Informatie


Credits

Tekst Wessel de Vries
Regie Céline Hoex
Spel Bauke van den Berg, Alex Tabak, Helena van den Berg, Jonathan Ros, Julia Ros, Lourdes Hammami, Mees Elfring, Melissa Krommendijk, Okke Roelink en Sophie Hondebrink
Livemuziek Tim Berkhout (trompet)
Compositie en koorarrangement eindlied + vocal coaching Christoph Mac-Carty
Kostuumontwerp Eleftheria Lavdaki
Assistent kostuums Stefanie Hatzis en Berber Struiksma
Choreografie Francesco Bekkema
Spelcoach & regieassistent Lukas Schmidt
Assistent algemeen Luite Hasperhoven
Video-ontwerp Stijn Bolhuis
Dramaturgie Michiel Bijmans en Daniël van Klaveren
Techniek Jeroen van Terheijden, Christian Toonk, Ilse Tiggelman en Stijn van Faassen
 
In samenwerking met Focus, Music All Enschede, Studio Vocalis, een Big Band met muzikanten uit de regio (Merle Munster, Noor Vergeer, Ruth Bulsink - saxofoon | Noortje Mater, Roos te Riet-Scholten - trompet | Jasper Brilman - trombone) en een combo bestaande uit Ad Smit (piano), Marcel te Brake (drums) en Nick Kerkhoff (basgitaar)
Met dank aan de locaties Performance Factory, B93, Stadsbegraafplaats de Espoort, Villa de Bank en de Watertoren
 
Fotografie Annabel JeuringVoorstellingfoto's: Stadsvlucht | Playground053 (2022)