Stil maar meisje (2017)

Als de wereld in brand staat, als je het zelf ook even niet meer weet, als je gewoon even je kop in het zand wil steken, wat doe je dan? Precies. Dan zing je. In koor. Waarover maakt niet meer uit. Muziektheater over het warme bad van samen zingen en de koude douche van niet meer weten wie je bent en wat je zelf denkt.

Stil maar meisje is een kleine humoristische familievoorstelling voor twee zingende actrices. 


Informatie

Stil maar meisje hebben we voor het Vier Oost Theater Festival gemaakt, dat plaatsvond op 16 en 17 juni in de Deventer Schouwburg, Rabotheater Hengelo, Zwolse Theaters en Wilminktheater Enschede (de vier grote theaters in Overijssel). Het is de eerste keer dat de vier theaters gezamenlijk een festival organiseren. Op verzoek van het festival hebben we deze voorstelling speciaal voor volwassenen gemaakt.

 

Recensie Stil maar meisje

★★★ 'Vermakelijke knipoog naar het jeugdtheater', Theaterkrant (18 juni 2017)

 

Vier Oost Theater Festival

Gezelschappen, groot en klein, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck en Kameroperahuis reizen op 16 en 17 juni langs de vier theaters. Zij spelen niet zoals gebruikelijk in de theaterzalen, maar vooral op plekken waar het publiek normaal niet komt voor theatervoorstellingen. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen organiseert het festival een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.
Credits

Tekst Leon Brill
Regie Flora Verbrugge
Spel & zang Tirza de Boer en Brechtje Kat / Sarah Janneh en Maria Noë
Compositie Christoph Mac-Carty
Vormgeving Calle de Hoog
Techniek Jeroen van Terheijden en Stefan Ravnjak
 
Scènefotografie Agnes BooijinkVoorstellingfoto's: Stil maar meisje (2017)