STOTTRPJOTTR (4+)

Prins Pjotr is jarig! Hij wordt zes. En prinsen van zes hebben een speciale taak: zij mogen als Weledele Voorlezendheid elke avond het volk in slaap lezen. Pjotr heeft er zin in en zijn moeder de koningin ook. Ze is erg trots op haar Pjotr. 

De avond breekt aan en Pjotr begint. Maar het gaat mis. Hij stokt, hij stuntelt, hij stamelt. De raadsheer raakt in paniek: ‘zo kan een prins niet voorlezen’. De koningin schrikt zich kapot: ‘dit is goed mis!’ Maar Pjotr snapt het probleem niet: ‘mijn hoofd gaat gewoon sneller dan mijn mond’ zegt hij. ‘Haal die stotter eruit’ schreeuwt de koningin ten einde raad. De raadsheer weet wel wat: een logopedist.

Betweterige logopedisten en vreemde dokters komen langs en ook de bemoeizuchtige raadsheer probeert te helpen. Maar het gaat niet, de stotter blijft. Pjotr durft bijna niet meer te praten. Eerst was er niks aan de hand en nu is hij opeens niet goed genoeg meer. Dat is oneerlijk. Pjotr wordt razend en besluit alle stotterwoorden af te schaffen. Verboden. De hele V, de S en de M doet hij weg. Maar met de woorden verdwijnen ook de dingen. De V van verdriet is weg, de S van stotteren is weg, maar de M van Mama ook. Mama weg? Dat was niet de bedoeling. Mama moet terug. Maar komt dan ook het stotteren terug? En is hij dan ooit goed genoeg als prins?

STOTTRPJOTTR is feestelijk en kleurrijk muziektheater over taal in alle verschijningsvormen. Een muzikale reis over leren praten met nieuwe woorden en communiceren over abstracte zaken, zoals liefde en verdriet. Beschrijven woorden de wereld of maken woorden de wereld juist tot wat die is? En ben je met een taalachterstand altijd in het nadeel?


Trailer: STOTTRPJOTTR (4+)Informatie


Credits

tekst & regie Jip Vuik | spel, zang & muziek Kharim Amier, Hannah Boer, Remco Sietsema | compositie Remco Sietsema | vormgeving Sanne Oostervink | dramaturgie Michiel Bijmans, Daniël van Klaveren | techniek Jeroen van Terheijden | campagnebeeld Benning & Gladkova | scenefotografie Sanne Peper
Voorstellingfoto's: STOTTRPJOTTR (4+)