Vanden Winter ende vanden Somer (12+) (2015)

Vanden Winter ende vanden Somer is één van de vier oudste toneelstukken ooit in het Nederlands geschreven, meer dan 600 jaar geleden. Het zijn geen personages van vlees en bloed die in dit stuk op het toneel verschijnen, maar twee seizoenen, ‘De Winter’ en ‘De Zomer’.

In de nieuwe bewerking van Joachim Robbrecht onder regie van Sarah Moeremans bekvechten de twee erover of het nu mooier is verliefd te worden terwijl men ‘s winters op schaatsen over de beken zwiert of eerder ’s zomers, plonzend in het zilte zeewater aan het strand van Scheveningen. Wanneer de gemoederen hoog oplopen, komt De Liefde zelf opdagen en verzoent de ‘Heetgeblakerde’ en de ‘IJzige’ tot een nieuwe lente.

In Vanden Winter ende vanden Somer gaat het over de grootse emoties en de fantasieën die zich van ons meester maken wanneer de kalverliefde ons overmeestert: vlinders, stormachtig verlangen, de pijn van jaloezie, de ijzige angst te verliezen, regenbogen van blijdschap en vlagen van verdriet. Alleen het geweld van natuurfenomenen kan de heftigheid van de liefde vatten.   


Informatie


Credits

Tekst Joachim Robbrecht
Regie Sarah Moeremans
Spel Judith van den Berg, Eva van Gessel en Willemijn Haasken
Muziek Steve Martin Snider
Vormgeving Julian Maiwald
Kostuums Daphne de Winkel
Dramaturgie Timothy de Gilde
 
Publiciteitsbeeld Krista van der Niet
Scènefotografie Edwin DeenVoorstellingfoto's: Vanden Winter ende vanden Somer (12+) (2015)