Zwijnenstal (8+)

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek en een topcast: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. Een voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?


Informatie

Zwijnenstal is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera en speelt van 6 oktober t/m 30 november 2019 in de theaters.

Schrijver en regisseur Marije Gubbels:

"Zoals ik mijn familievoorstellingen vaker baseer op klassieke boeken en verhalen, ben ik ook bij Zwijnenstal geïnspireerd door een bekend boek: Animal Farm van George Orwell. Ik vind het leuk om met een blik van nu naar de thema's van zo'n boek te kijken en te bedenken hoe ik die interessant, grappig en spannend kan maken voor kinderen. Maar waar dat verhaal wel heel erg zwaar en politiek is en over het communisme gaat, inspireert het me nu om op een wat eenvoudigere manier te kijken naar macht. Het begint met mooie idealen en prachtige principes. Waarom blijft daar vaak zo weinig van over als iemand de baas wordt?"

 

Speelperiode: 6 oktober t/m 30 november 2019
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Groep: 5 t/m 7
Duur: 60 minuten

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen 1, 2, 7, 37, 54, 55 en 56.
Credits

Tekst & regie Marije Gubbels
Spel & zang Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer
Livemuziek Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker
Compositie muziek Thijs Borsten
Vormgeving Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
Lichtontwerp Tim van 't Hof
Regieassistent Charlotte Ebbers
Zangcoach Christoph Mac-Carty
Decorbouw Wouter Elzinga
Techniek Koen Kuipers en Tobias Matton
 
Coproductie Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera
 
Campagnebeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Zwijnenstal (8+)


-->