Zwijnenstal (8+)

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken de dieren op het land. Wat hebben ze geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is met zijn briljante ideeën.

Dan klopt op een dag een big aan de poort, Hagel heet hij. Hij komt een televisieprogramma maken over de Beestenhoeve. Nadat hij zeventien keer heeft gehoord hoe De Admiraal in de camera zingt over zijn succes, komt Hagel op een avond achter de stallen terecht. Daar fluistert een kip dat De Admiraal haar eieren heeft verkocht, en zingt een paard een hartverscheurende aria over haar verdwenen geliefde.

Waarom klinken de liederen van de dieren steeds droeviger? En hoe kan het dat hun boerderij weer is gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich zo hadden verzet? Ze waren er toch zelf bij...?

Zwijnenstal is een muzikale, humoristische vertelling over recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. 


Informatie

Zwijnenstal is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera en speelt van 6 oktober t/m 30 november 2019 in de theaters.

Schrijver en regisseur Marije Gubbels:

"Zoals ik mijn familievoorstellingen vaker baseer op klassieke boeken en verhalen, ben ik ook bij Zwijnenstal geïnspireerd door een bekend boek: Animal Farm van George Orwell. Ik vind het leuk om met een blik van nu naar de thema's van zo'n boek te kijken en te bedenken hoe ik die interessant, grappig en spannend kan maken voor kinderen. Maar waar dat verhaal wel heel erg zwaar en politiek is en over het communisme gaat, inspireert het me nu om op een wat eenvoudigere manier te kijken naar macht. Het begint met mooie idealen en prachtige principes. Waarom blijft daar vaak zo weinig van over als iemand de baas wordt?"

 

Praktische informatie

Speelperiode: 6 oktober t/m 30 november 2019
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Groep: 5 t/m 7
Zaal: kleine en middenzaal van de theaters
Duur: 60 minuten
Max. publiek: vrije voorsteling 350 / schoolvoorstelling 250

 

Educatie

Bezoekende scholen ontvangen naast het educatiemateriaal bij de voorstelling gratis een aflevering van onze lesmethode De Betekenis van Theater. Door het bezoeken van de voorstelling en het uitvoeren van het educatief materiaal bij de voorstelling werken de leerlingen aan de kerndoelen 1, 2, 7, 37, 54, 55 en 56.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Zwijnenstal dan kunt u contact opnemen met ons impresariaat STIP.
Contactpersoon Els Hazenbos: els@stipproducties.nl of bel 020 - 623 0 623.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Theater Sonnevanck.
Contactpersoon Susan Waanders: bemiddeling@sonnevanck.nl of bel 053 - 431 54 00.
Credits

Tekst Marije Gubbels i.s.m. Ilse Warringa
Regie Marije Gubbels
Spel & zang Freek den Hartogh, Rop Verheijen, Ilse Warringa en Whitney Sawyer
Livemuziek Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker
Compositie muziek Thijs Borsten
Vormgeving Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
Techniek Koen Kuipers en Tobias Matton
Coproductie Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera
 
Campagnebeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: Zwijnenstal (8+)